29 Aralık 2010 Çarşamba

Sarma

Öncelikle belirtmeliyim ki bu tarifleri anlamak için ayrıca bir tercüman gerekiyor. Kazara denk gelir, merak eder, kafanıza birşey takılırsa direk sorun, detaylara inelim.

Annemden aldığım kripto şundan ibaret:

İç Malzemesi
Soğanı biraz kavur, pirinci ekleyip karıştır, biraz kavur, salçayı ekle, kavurmaya devam et, çok az su ya da domates suyu ve baharatları (tuz, kekik, nane, belki köfte harcı, kırmızı biber) ekle. Tercihen pirinçleri biraz kabartana kadar devam et, suyu ona göre ayarla.

Asıl Pişirme
Dibine az yağ, ve kullanılmamış sarma yaprakları. İçi fazla kabardıysa suyu az koy, olmadı sarma hizasına yakın koy.

Annemin bildiğimi varsayarak atladığı en önemli şey defne yaprakları. Sıralar arasına ve en tepeye limon dilimleri ve defne yaprakları yerleştirmek işin püf noktası. Bir diğer ayrıntı da kullanılan salça. Bizim kendi ev yapımı salçalarımız genelde hem domates hem biber içerir; dahası patlıcan, sarmısak, envai çeşit baharatla zenginleştirilir. Ben burada genelde Garden Combo olarak geçen makarna soslarını kullanıyorum aynı tadı yakalamak adına. Özellikle Francesco Rinaldi'yi tavsiye ederim.

1 yorum:

Alwaysdrunk dedi ki...

NBA 2000 oynayarak yenen sarmalar ve ev yapimi leziz borekler hafizalarda unutulmasi imkansiz bir yer edinmistir simdiden...

:')